Portal Literatura Fantástica

Libros publicados en 2006

Els malsons dels nostres avis

Els malsons dels nostres avis

TEXTO DE CONTRAPORTADA:

 

Zombies, vampirs, homes llop, goril*les gegants, psicòpates, doctors bojos, freaks,... Personatges cinematogràfics que, sens dubte, ens provoquen calfred i esgarrifances. Si els mirem amb perspectiva, però, ens adonarem que quasi tots ells són anteriors a l'invent dels germans Lumière què els va convertir en mites universals. Aquest volum recull la consolidació fílmica d'aquestes icones durant el període 1900-1936. Al mateix temps, ofereix dades poc conegudes sobre la literatura fantàstica en llengua catalana i sobre la recepció crítica de films com «Dràcula», «Frankenstein», «King Kong», «La mòmia», «L'home invisible», «Nosferatu» o «El gabinet del doctor Caligari».

 

Passa-t'ho bé en companyia d' Edgar Allan Poe. Visita la catedral de Girona amb Prudenci Bertrana. Dina a la Barceloneta amb H. G. Wells. Contempla el cadàver misteriós del general Montagut i Borràs. Fes cua a la consulta del Doctor Stumper. Vés a veure La deessa de foc amb el dibuixant Alfons Figueras. Passeja't amb Sherlock Holmes pel Paral·lel. Atura't a una colònia obrera influenciada per «Metròpolis». Deixa't xuclar els glòbuls vermells pel Cap-de-Mort. Escolta llegendes urbanes sobre Jacint Verdaguer i L'Atlàntida. Creua el cel damunt la carcanada d'un pterodàctil. Acompanya'ns i descobreix si els teus avis eren uns porucs o uns valents.

 

Sebastià Roig (Figueres, 1965), aficionat al cine fantàstic, ha escrit sobre tebeos -«Les generacions del còmic: de la família Ulises als manga»- i ha publicat les novel·les de ciència-ficció «El cogombre sideral» i «Mugrons de titani» (aquesta amb Salvador Macip).

Compra este ejemplar