Portal Literatura Fantástica

Libros publicados en 2009

Poso el comptaquilometres a zero

Información de contraportada:

Es clou la trilogia de literatura fantàstica emmarcada en set mil anys de la costa vilanovina.

 

L’any 1994 A. Munné-Jordà publicava «La paciència del mar» (Edicions del Bullent, Picanya), una novel·la situada al port de Vilanova a l’època contemporania, en què un escriptor arribat a la vila era impulsat a escriure una novel·la que es resistia a redactar, i que per mitjà d’un personatge enigmàtic, en Marc, es trobava immergit en l’àmbit mític de les llegendes marítimes, d’Altafulla a la Falconera, sota el massís de Garraf.

 

El 1999 a «L’única mort» (El Cep i la Nansa, Vilanova i la Geltrú) en Marc prenia els estris d’escriptura per narrar en primera persona la seva història, des de l’arribada a Adarró dos mil quatre-cents anys enrere menat per una figura seductora i determinant, la Cram. Justament aquest personatge va donar el nom a la col·lecció que inaugurava el llibre.

 

Deu anys després, i celebrant el desenari de la col·lecció, «La Cram» d’El Cep i la Nansa publica «Poso el comptaquilòmetres a zero», la cloenda de la trilogia, que s’inicia en un futur proper i arriba fins a prop de quatre mil cinc-cents anys en el futur. En aquesta nova novel·la, un grup de vells malden per anar fent la seva, sense perdre la rebel·lia ni l’humor, en un ambient poc propici als sectors no-productius de la societat.

 

Una descoberta en un petit asteroide del nostre sistema solar l’any 2002, amb les consegüents investigacions desplegades els decennis posteriors, tindrà unes conseqüències inesperades damunt el microcosmos protagonista quan un dels centres d’estudi de la troballa serà justament l’instal·lat a Vilanova i la Geltrú. I en el desplegament i la conclusió de la narració també trobaran la cloenda els diversos elements, mítics i literaris, que han conformat la trilogia que tanca aquesta novel·la.

Volver a Literatura Fantástica

eXTReMe Tracker ¡CSS Válido! Valid HTML 4.01 Transitional Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI Acceso a la Web de la editorial